Mavi bir merhaba

Bu blogu niye açtım? 

Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak, hayatı değiştirmenin mümkün olabileceğini anlatmak istediğim "bodrumluhayat" blogu üstlendiği işi yerine getirdi bence. O blogda ilk yazımı yazdığım 2011 yılının Ocak ayından bugüne kadar 346 yazı yazmışım. Son yazımda o bloga dair yazdıklarıma buradan ulaşabilirsiniz; http://bodrumluhayat.blogspot.com.tr/

Şimdi Bodrumluhayatımın yeni bir evresine geçiyorum. Bodrumlu (mavi) hayat. Buna dair yazdıklarım da bu linkte; http://bodrumluhayat.blogspot.com.tr/2016/05/hedef-daha-mavi-bir-hayat.html

Bu fikrin ilk aklıma geldiği yeri ve anı çok iyi hatırlıyorum. Kalymnos’a ilk gidişimdi. Masouri’den Telendos’a bakıyordum, müthiş bir gün batımı vardı. Denizin ortasında demirlemiş bir tekneyi görünce neden böyle bir hayatım olmasın dedim kendi kendime.

İşte burası ve o tekne
İstediğim zaman buralara da gelebilirdim ve işimden de uzak kalmazdım. Laptop neredeyse ofisim orası olabiliyorsa bu neden bir tekne olmasın? Ama nasıl bir tekne? Bir yelkenli olmalıydı. Sessizce Ege’nin tadına varabileceğim, bir yere yetişmeyeceğime göre sürat derdi olmayan bir tekne. İçinde yaşayabileceğim, asgari ihtiyaçlarımı karşılayabilen bir ebat nedir diye araştırmaya başladım. Bir yıl boyunca bu konuda kafa yordum. Bilenlere danıştım. Ne istediğimi iyi tarif edersem bana uygun olanı bulurum dedim. Bir cumartesi günü Turgutreis D-Marin'in bulunduğu bölgeden geçerken aklıma, İstanbul'daki reklamcılık yıllarımdan, yani doksanlardan beri tanıdığım Erol'u (Kepenek) aramak geldi. Erol Turgutreis'te yaşıyor ve yelken dünyasının önemli isimlerinden. Naviga dergisini çıkarıyor, Naviga Yayınlarında hatırı sayılır kitaplar yayınladı. Ona ne aradığımı anlattım. Hemen ertesi günü beni arayıp senin istediğine uygun bir tekne buldum, istediğin zaman gidip bakalım dedi. Teknenin markasını, boyunu, özelliklerini anlattı. Çarşamba günü gidelim dedim. Salı günü de ayda bir nöral terapi, bio rezonans ve akupunktur seansı için gittiğim sevgili dostum Dr. Narin Çakar'da randevum vardı. Onunla konuşurken tekne aradığımı söyledim. Biz de teknemizi satıyoruz haberin olsun dedi. Teknenin özellikleri, bağlı olduğu yeri falan söyleyince dedim ki bu tekneyi bana önerdiler sanırım. Bu kadar benzerlik fazla, galiba ben senin tekneni almak için yarın gidiyorum dedim. Uzatmayayım, bugün benim olan tekne Narin'in teknesi. Onlar bana Ceres adıyla verdiler, şimdi adı Glaros oldu. Glaros Yunanca martı demek. Hem Yunancayı, hem kültürlerini hem de martıyı çok sevdiğim için ve benim için anlamı da olduğundan Glaros ismini seçtim.

Şimdi artık iki aya yakın bir zamandır Bodrumlu(mavi)hayata geçmek için adım atıyorum. Ha unutmadan. Tekne alma fikri gündemime iyice girince ilk işim ehliyet almak olmuştu. Onun için kursa gittim, sınava girdim. Geçtiğimiz hafta da telsiz kursunu bitirip onun sınavından geçtim. Çabalamadan olmuyor.

Deniz ile pek ilgim yoktu. Hayatımda ilk mavi yolculuğumu bile üç yıl önce yapmıştım



Hayalimi çizmiştim...


Geçen yıl kurstaki hocamın teknesiyle ilk deneyimimi yaşamıştım. Tekneden dönüp karaya çıktığımda ben aynı ben değildim
Ve Glaros'un dümenindeyken...
Erol'un idaresinde Gülüşan ile birlikte Glaros'u Turgutreis'ten Gümbet'e getirirken

Ceres idi...
Glaros oldu. GLAROS yazısı el yazım. Bunun da hikayesini anlatırım
Burada yeni hayatıma dair notları, gezip gördüklerimi, tekneli hayata adapte olurken yaşadıklarımı anlatacağım. Ama şimdiden bir konuyu vurgulamak isterim. Nasıl ki Yunan adalarında gittiğim bazı yerleri adıyla, konumuyla yazmıyorsam, bu yeni blogda da yazmayacağım. Umarım anlayışla karşılarsınız. Ne yazık ki verdiğim bilgilerden sonra gelen kitlenin özelliklerini belirleme olanağı yok. Sık yazdığım bir kaç mekana artık ben gitmez oldum. Çünkü mekanın üslubu değişti, gelen kitle benim İstanbul’da kaçtığım tayfa olmaya başladı. Ders aldım.

Bir sonraki yazıda biraz Glaros hakkında bilgi vereceğim.


Bodrumlu(mavi)hayatta buluşmak üzere…


Yorumlar

  1. Burada ki yazılarınızı da zevkle okuyacağımı biliyorum.Ruhumda bıraktığı tat o kadar güzel ki.
    Fotoğraflarınızı da merakla bekliyorum.Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. Mavi yalnızlığın keyifli paylaşımlarını bekliyoruz 👍 Hayırlısı olsun...

    YanıtlaSil
  3. Sıkı bir TW-INST-Blog takipçinizim. Yazılarınızı okuyunca ben olmaktan çıkıyorum tıpkı siz tekneden indiğiniz gibi. Hayırlı olsun. Rüzgarınız bol olsun. Sağlık diliyorum size.

    YanıtlaSil
  4. Abi çok iyi ya acayip sevindim bol yaz

    YanıtlaSil
  5. Bodrumlu Hayat blog yazılarınızı hep büyük bir keyifle okudum. Bu blogdakileri de zevkle okuyacağım. Paylaşımlarınız mutluluk veriyor. Tekneniz hayırlı olsun... Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun...

    YanıtlaSil
  6. Çok da ş'aapmayın siz yine de ;-))

    YanıtlaSil
  7. tekneniz hayırlı olsun,bizim içinde gezin.ey özgürlük.

    YanıtlaSil
  8. Kendim tekne sahibi olmuş kadar çok sevindim :) 29 Mayıs 2016 tarihli Hedef daha mavi bir hayat başlıklı yazınıza '' Umarım en kısa zamanda tüm bu güzel hayalleriniz gerçekleşir..'' yorumunu yapmışım ve siz daha bir yılı tamamlamadan güzeller güzeli Glaros'a sahip olmuşsunuz. Sizi tebrik ediyorum Serdar bey. Rüzgarınız bol ve iyotlu olsun. Güzel günlere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hatırlıyorum yorumunuzu :) İyi dilekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Güzel günlere...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar